marți, 17 martie 2015

De ce trebuie sa tii cont atunci cand cauti un dentist?

Stomalux - Clinica stomatologica Iasi

Un stomatolog este cat se poate de bun la casa omului. Inca de la nastere, trebuie sa ai un stomatolog pe care sa il vizitezi atat la controale de rutina, cat si atunci cand ai probleme. Din pacate, romanii nu au tocmai o educatie buna in ceea ce priveste stomatologia, asadar, ajung cu probleme foarte grave la dentist si isi fac curaj sa o faca doar in momentul in care durerea de dinti este insuportabila.
Evident, este mult mai indicat sa gasesti un stomatolog inainte de a aparea problemele si sa rezolvi orice potentiala carie inainte de a face pagube prea mari.

Care sunt lucrurile de care trebuie sa tii cont atunci cand cauti un dentist?


In primul rand, acesta trebuie sa fie in apropierea ta. Este evident ca, atunci cand esti din Iasi, vei cauta o clinica stomatologica Iasi sau un cabinet stomatologic Iasi. Daca stai intr-un oras mai mare, cum ar fi Bucurestiul, este bine sa cauti in functie de cartiere.
Experienta este si ea un lucru decisiv, atunci cand cauti un stomatolog. Un stomatolog care are deja experienta de cativa ani poate sa iti ofere o incredere mult mai mare decat un incepator. Evident, acest lucru nu este universal valabil, insa daca ai teama de dentist, este bine sa tii cont de acest criteriu,
Un alt lucru extrem de important este aparatura pe care o foloseste dentistul. Desi experienta pare a fi mult mai importanta, aparatura moderna poate sa decida multe lucruri si poate sa lucreze, de multe ori, in locul dentistului. Nu trebuie sa gasesti OZN-uri in cabinetul stomatologic, insa este bine sa stii ca toata aparatura a fost cumparata in ultimii 5 ani si ca ofera unele dintre cele mai noi tehnologii.
Atunci cand cauti un dentist, este bine sa tii cont de alte pareri. Fie ca tii cont de recomandarile rudelor si ale prietenilor, fie ca tii cont de parerile pe care le gasesti pe forumuri, acestea sunt esentiale in demersul tau de a gasi un dentist bun. Pe forumurile dedicate medicinei, vei gasi o multime de recomandari si de pareri si vei putea sa iti faci o idee cat mai buna despre fiecare dentist in parte.

Nu in ultimul rand, trebuie sa iei in considerare pretul. Este un aspect important, insa nu decisiv. Asigura-te pentru inceput ca dentistul la care vrei sa mergi este bun, dupa care poti sa te uiti la pret. Daca ti se pare mult prea mare, poti sa mai cauti si in alta parte.